Löpande Information om Corona

Vi på Lugnets Fysiocenter följer löpande utvecklingen av Covid-19/Coronaviruset och följer myndigheters beslut. På den här sidan uppdaterar vi löpande när nya förhållningsregler kommer. Läs noga igenom hela sidan och håll dig till de riktlinjer som ges. Tack för visad hänsyn.

Uppdaterad 16 November: Vi på Lugnets Fysiocenter har sedan starten av pandemin tagit folkälsomyndighetens rekommendationer på största allvar och fortsätter göra så!

Immunförsvaret som motverkar bakterier och virus finns till största delen i vår muskelmassa. Det är därför viktigt att försöka hålla uppe den nivån genom att fortsätta vara aktiv. Alla gör vi det på det sätt som passar en själv.

Tillsammans med er fortsätter vi kämpa genom att:

*Tvätta och sprita våra händer före och efter träning

* Sprita maskiner och redskap efter oss

* Hålla avstånd

*I möjligaste mån byta om och duscha hemma

 

Ni är alla välkomna till oss, självklart symtomfria!

Uppdaterad 6 maj: Vi har öppet och hälsar dig varmt välkommen till oss med förutsättningen att du självklart är frisk och kry. Receptionen är bemannad mån-tors kl 8-17:00. Gymmet öppet varje dag 05-24:00. Vi ses!

Uppdaterad 14 april: Det är verkligen en annorlunda vardag för oss alla. Men vi håller fortsatt öppet med både gym och behandlingar. Är du piggelin och är träningssugen eller behöver hjälp av våra duktiga sjukgymnaster, läkare? Då är du varmt välkommen att besöka oss.

Uppdaterat 28 mars: Vi har fortsatt öppet! Regeringen har beslutat att förbjuda sammankomster för fler än 50 personer. Förbudet gäller inte gym och träningsanläggningar. Vi tar ansvar för att du ska kunna fortsätta träna hos oss och vi ber dig att göra detsamma. När du kommer till gymmet ska du direkt tvätta händerna med tvål och vatten, göra rent maskiner och utrustning före och efter du använt den samt hålla avstånd till andra som tränar. Vi är redo att agera snabbt och har fortsatt hög beredskap allt för att snabbt kunna anpassa verksamheten till nya direktiv från Folkhälsomyndigheten och Regeringen.

 

Uppdaterat 25 mars : Varmt välkommen! Vi har öppet som vanligt. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten.

Vårt förhållningssätt har hela tiden varit att följa myndigheternas rekommendationer och att tillgängliggöra behandlingar och träning i möjligaste mån.

Vi ser mycket allvarligt på det läge Coronaviruset har skapat. Det ställer stora krav på oss och er som besöker vår anläggning.

Vi litar på att var och en tar sitt ansvar. Är du frisk är du varmt välkommen att träna hos oss. Vid minsta symtom - stanna hemma!

När du besöker oss:

Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten och peta dig inte i ansiktet.

Rengör maskiner och redskap efter dig.

Hosta och nys i armvecket.

// Varmt välkommen till Oss!

Uppdaterat 17 mars:  Vi har öppet! Lugnets Fysiocenters verksamhet bedrivs som vanligt och gymmet är öppet tillsvidare.Grunden till detta är att vi följer rekommendationer och instruktioner från våra myndigheter. Fattar myndigheterna ytterliga beslut så följer vi dem. Armbågskramar från oss alla!

Uppdaterat 16 mars: 
Förra veckan tog vi beslutet att ställa in i våra seniorträningar på grund av Coronaviruset. Vi bedömer att vi inte kan uppmuntra personer som ingår i en riskgrupp att samlas (äldre personer är en riskgrupp). Det gör också att vi i nuläget inte tar ett beslut om när seniorträningen kan starta upp igen.Fattar myndigheterna ytterligare beslut följer vi dem.

Uppdaterat 12 mars:
Aktuell information med anledning av coronaviruset.
Vi håller oss fortlöpande uppdaterade och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anvisningar: De som rest i områden där coronavirus sprids eller varit i nära kontakt med coronasmittad ska vara uppmärksamma på symptom såsom hosta, andningssvårigheter eller feber. Vid uppvisande av sådana symptom stannar man hemma och kontaktar 1177 via telefon.  Folkhälsomyndigheten uppmanar även människor med milda symtom att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra.

Är du frisk kan du träna på hos oss som vanligt. Stanna hemma och vistas inte i nära kontakt med andra när du är sjuk.

Påminnelse; Vad gör vi?
Under infektionstider har vi alla ett gemensamt ansvar att göra vad vi kan för att förhindra och minimera risken att smitta sprids. Detta gäller såväl coronavirus som andra virus och bakterier. Detta innebär bland annat noggrann handhygien med tvål och vatten (tvätta minst 20 sekunder).

Vi har självklart placerat ut extra tvål och papper vid handfaten i gymmet.

Kom i håg att fortsätta torka av efter dig med papper som finns för avtorkning av utrustning!

Mer information hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Uppdaterat 9 mars:
Funderar du på Coronaviruset och träning? Med anledning av coronavirusets spridning. Vi håller oss kontinuerligt uppdaterade med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anvisningar. Personer som har rest i områden där coronaviruset sprids ska vara uppmärksamma på symtom som hosta, andningssvårigheter eller feber. Vid uppvisande av sådana symtom ska man stanna hemma och kontakta 1177 via telefon.

Är du frisk & kry? Då kan du självklart komma och träna som vanligt hos oss. Men vid infektionstider har vi alla ett gemensamt ansvar för att förhindra och minimera risken att smitta sprids, detta gäller såväl coronavirus som andra virus och bakterier. Sunt förnuft gäller. Vi ska vara noggrann med handhygien, tvätta händerna ofta. Hosta och nys i armvecket.

Mer information finns också på Folkhälsomyndighetens hemsida